zondag 19 juli 2009

over 85 dagen start de Zeeuwse KustMarathon

Het lijkt een hele tijd. Tijd genoeg. Of niet. Over de marathonvoorbereiding alleen al bestaan spannendere sprookjes dan vriend Andersen heeft geschreven. 8 tot 10 weken zou genoeg zijn. Tsja, dan moet je al starten met een goede conditie en dan mag er niets fout gaan.

En dat is het probleem van veel hardlopers. Die ene marathon zal en moet gelopen worden. Want alle zinnen zijn erop gezet. In de korte (lees 8-10 weken) voorbereidingstijd valt er door een blessure altijd wel een week of 2 weken uit. Moet je gewoon incalculeren. Maar hoe korter de voorbereiding hoe minder marge je hebt. Dus doortrainen met pijn. Niet luisteren naar je lijf. Is het je dat waard...?

Het boek LOOP van Gerard Nijboer & Kees Kooman heeft er zelfs een compleet hoofdstuk aan gewijd. Neem gewoon wat meer tijd voor de marathonvoorbereiding, bouw voldoende rust in (een goede massage is ook training --> haha) en vergeet vooral niet te genieten.

Mijn doel voor de Zeeuwse KustMarathon is om geweldig te gaan genieten van de mooiste en zwaarste 42,2 km van ons land. Geen PR, geen streeftijd, geen weddenschap. Zilte lucht snuiven en bikkelen tegen de elementen.

Morgen met Chris de Strabrechtse Heide op. Wat duurt dat nog lang.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten