donderdag 29 juli 2010

...trailen via wandelknooppuntplan...

Hee Wout, wat ga je doen vanavond? Tsja Chris, ik sta op het punt om naar LOGO te gaan. 1 1/2 uur onder begeleiding van een trainer en 15 andere lopers een rondje door het bekende bos te maken. Wat voor plan heb jij? Ik was van plan om te gaan trailen vanavond Wout. OK Chris, ik zorg voor een spiksplinter nieuwe trail van 25 km, are we talking...? Uhhh, kwartiertje ben ik bij je, mazzel, haha.

Chris en ik parkeren de wagen een 8 km van ons huis af bij het kasteel van Heeze.

Vandaar uit beginnen we met het lopen van het wandelknooppuntplan via nummer 83-82-81-19-11-enz. Volgens de kaart een route door voornamelijk bos, onverhard en voor ons onbekend gebied. Slechts 8 km van ons huis. In een gebied waar we allebei al de Zeeuwse Kustmarathon, 't is voor niksnatuurmarathon, Mont Blanc marathon hebben voorbereidt. Dat willen we dus wel eens meemaken.

Om een lang verhaal met -en toen, en bij dat punt, na zoveel km- in te korten: geweldige ervaring. Schitterende single tracks, doorsteekjes die je anders nooit had ingelopen, natuur die voorheen onbekend was. En met de zekerheid dat je niet verkeerd loopt.
Chris heeft op de 16e km nog een powerbar in de aanbieding. Smaakte goed. Chris schrijft hierover op zijn site: http://www.trail-running.nl/ . Goed leesvoer, haha.
Door de nieuwe route krijgen we een energy boost. Pas na 20 km krijgen we een dipje. Maar dat valt samen met de duisternis die om 21.30 uur begint. Niet toevallig. Leermoment.

De uitgezette route laat nog een 8 km over de heide zien. Wij kiezen dus voor de veiligheid. Via strak geasfalteerd fietspad vinden wij zonder problemen onze parkeerplaats. Wat een fantastische route was dit.
De Garmin geeft 28 km aan. Da's wel weer genoeg voor vandaag. Voldaan de ijzeren melkkoe in en onder het wegkauwen van gortdroge Evergreens karren we binnen 15 minuten weer naar onze voordeur.

Het trailen via het "wandelroutenetwerk Zuidoost-Brabant" is goed bevallen. Aandachtspunten zijn de vermelde afstand op het kaartje en de werkelijke afstand. Wij vermoeden hierin toch een afwijking. Begin dus met een korte afstand bij je in de buurt om te wennen aan dit systeem. Neem ook een kopie van de kaartjes mee waar je route opstaat. Zeker bij calamiteiten weet je altijd te vertellen waar je bent.

Laat mij even weten hoe dit netwerk bevalt, thx.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten