vrijdag 11 september 2009

...heel houden en de rem erop...

Door de Strabrechtse - en Lieropse heide gestuiterd met een 10 km/uur, meer dan 3 uur gelopen en niet buiten adem...da's een duurloper die klaar is voor de Zeeuwse KustMarathon. En dat ben ik. Met nog 23 dagen te gaan begint het nu wel te kriebelen. Dus ga je je nu onnodig druk maken over allerlei zaken. Wat las ik in het gastenboek van de ZKM: wie weet de waterstand op 3 oktober?

Tsja, dan heb je het wel te pakken. Want wat maakt het uit? Kun je er iets aan veranderen? Ga je er sneller/langzamer door lopen? Door juist te focussen op de negatieve factor gaat dit je tegenwerken. Vanuit het Neuro-Linguistisch Programmeren is naar voren gekomen dat de mens het woord " niet " niet kent. Dus als ik zeg: " denk niet aan de roze olifant" ga je onvermijdelijk die roze olifant continue tegenkomen. Je programmeert dit in. En dus ook die hoge waterstand. Mocht je over het strand lopen en het is zwaar (en dat is het) dan komt die vloedlijn alleen maar nog dichter bij. Beter is het om in zo'n geval te denken aan de prachtige duinen en de heerlijke zilte lucht.

Momenteel is het heel verleidelijk om nu al te gaan knallen. Njet, niet doen en reserves opbouwen. Loop bijvoorbeeld mee met mensen die langzamer lopen of bouw een tijdslimiet in. Ben daarin creatief. Want het doel, het gezond uitlopen van die belachelijk lange afstand, is heilig.
Vandaag een rustig herstelloopje met Christa, lekker door de bossen. Komt helemaal goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten