zondag 19 juni 2011

...MTB LOONSE EN DRUNENSE DUINEN 25KM SINGLE TRACK ...

START & FINISH:
 DE RUSTENDE JAGER MTB LOONSE & DRUNENSE DUINEN
Zaterdagavond 1700 uur, Marc & Kai sluiten hun winkel Scarabee-sports . Voor ons hoogste tijd om Marc mee te nemen naar een supergave TrailRunnerTraining. De autorit gaat gepaard met onweer en bakken regen, goed voor ons. Wat er nu uitvalt hoeft er straks niet uit te vallen. De auto geeft binnen 5 minuten aan dat de buitentemperatuur van 16 naar 10 graden is gedaald. En nu slecht weer betekent dat de MTB-ers hun materiaal sparen en hun rondje morgen gaan rijden. Lopen wij elkaar dus niet in de weg. We hebben dan ook op de track zelf GEEN fietser gezien.
Het MTB pad van 25km is een lange single track met 0 % asfalt. Alhoewel de MTB site toch 2% asfalt vermeldt. Hmmm. Vanaf de rustende Jager kun je prima het MTB pad op en krijg je het geaccidenteerde gedeelte in de eerste helft van de track. Da's wel zo handig. We kregen ook regen en onweer onderweg:
De track is pittig. Maar de Salomon XR Crossmax heeft mij op dit terrein niet in de steek gelaten. En van  de vele waterplassen heb ik geen last gehad. Deze softtrail en mijn Salomons zijn goede vrienden geworden. En zoals vrienden betaamt gaan wij elkaar nog vaker zien!!
 

JA, grip is wel handig in het rulle zand. Vergelijk het maar met de banden van de MTB'ers, dat zijn ook vette profielen dus...
Het is wel handig om deze track te lopen op een moment dat er weinig MTB-ers te verwachten zijn. Want deze track staat in de top tien van de mtb routes Nederland.  Je enige escape is na 11 1/2 km, je loopt dan langs camping .......Verder is dit 1 lange supervette single track.
Duin, kuitenbijter bij droog weer

Nog meer genieten
Meelopen? Via onze trail-running site laten we weten wat we gaan doen. Check 'm in de komende week want de nieuwe look met de laatste features zijn erin verwerkt. Materiaal-voeding-trailkalender-...je komt het daar tegen.

Mijn benen doen tot aan volgende week VeluweZoomtrail heeeeel weinig meer.

Veel kijk en leesplezier.

Tot dan,

Groet uit Geldrop, Wout
Chris en Marc




Start bij de rustende Jager


Salomon, goed materiaal is het halve werk


bewolkt? In Brabant schijnt altijd de zon !



...die smile, het halfvolle glas...

Puur genieten


...helemaal relaxed...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten